Zip sáčky a ich využitie
Viete, aké je použitie zip sáčkov? Poznám veľmi dobrý spôsob, ako si aj z horúčavy urobíte príjemný deň na oddych. Jeden z veľmi príjemných spôsobov ochladzovania sa je usrkávanie ľadovej drte. Na jej výrobu budete potrebovať 2 zip sáčky, jedno menšie a druhé raz tak veľké. Džús, z ktorého chcete vyrobiť drť, ľad a soľ. Do menšieho vrecka vylejete džús. Pred uzavretím z neho vytlačíte čo najviac vzduchu. Potom vrecko uzavrite a vložíte do väčšieho vrecka.
Následne pridáte do veľkého vrecka veľa ľadu. Ak chcete získať drť relatívne rýchlo, potrebujete znížiť teplotu topenia ľadu. To dosiahnete pridaním soli. Tou posypete ľad, čím výrazne znížite teplotu topenia. Veľké vrecko s týmto obsahom zabaľte do uteráka a 10 minút s ním traste. Po niekoľkých minútach trasenia získate dokonalú osviežujúcu drť. Ďalším príkladom na použitie zip sáčkov je aj pri úrazoch. Opuchnutý vyvrtnutý členok, kto by to nepoznal. Prvé čo býva odporúčané je okamžité ľadovanie. Ja vám v tomto odseku ukážeme, ako si také vrecko na ľadovania nachystať. Budete potrebovať zipsové vrecko s jazdcom, vodu a alkohol. Ja som použila štyridsaťpercentný alkohol z východu. Vodu vylejete do vrecka, potom prilejete aj trochu alkoholu. Sáčok s týmto obsahom potom necháte nejaký čas v mrazničke. Po niekoľkých hodinách si môžete všimnúť vzniknutú drť. Presne kvôli tomuto ste do vody priliali aj alkohol.
Na rozdiel od tvrdého ľadu, drť obopne postihnuté miesto oveľa lepšie. Okrem efektívnejšieho ľadovania je veľkou výhodou tohto vrecka aj veľmi nízka cena v porovnaní s rôznymi špeciálnymi chladiacimi sáčkami. Klasická desiata zbalená na cesty väčšinou vyzerá nejako takto. Obložený chlieb alebo toasty na sladko alebo na slano zabalený v sáčku. Ak vás čaká náročný, alebo niekoľkodňová túra, iste riešite váhu a miesto v batohu. Mám dva triky, ako spoľahlivo dostať z uzatvárateľného vrecka všetok vzduch, aby tousty zostali dlho čerstvé a pritom nezaberali zbytočný priestor. Len smelo do toho. Určite nájdete ešte veľmi veľa využitia zip sáčkov.