Biely čaj- zaručený prostriedok na krásu a zdravie
Čaje sú vo všeobecnosti pre náš organizmus veľmi prospešné. Ak hovoríme o pravom čaji, máte na výber tri druhy, a to čierny, zelený a biely. Každý z nich v skutočnosti pochádza z jednej rastliny – čajovníka. Jednotlivé typy sa odlišujú časom zberu, rozdielnym spôsobom spracovania, alebo v prípade bieleho čaju, konkrétnou časťou rastliny. Vo všeobecnosti je považovaný za najcennejší čaj. Na jeho výrobu sa používajú iba vrchné, najmladšie vetvičky rastliny, z ktorých sa zbierajú iba mladé, ešte úplne nerozvinuté lístočky. Na rozdiel od ostatných druhov, je fermentácia veľmi jemná, takže si zachová všetky prospešné látky. V niektorých prípadoch je dokonca iba pomaly sušený na slnku, bez dodatočného tepelného spracovania.
Biely čaj a krása
Biely čaj má na náš organizmus silný regeneračný účinok. Spomaľuje proces starnutia buniek, čím zmierňuje prejavy starnutia, ako je napríklad tvorba vrások, strata pružnosti pokožky, alebo vypadávanie vlasov. Navyše je výbornou, prirodzenou ochranou kože proti vonkajším vplyvom. Reč je hlavne o znečistenom ovzduší, toxických látkach a taktiež slnečnom žiarení. Práve biely čaj môžete nájsť ako prísadu v rôznych kozmetických prípravkoch. Ak chcete, aby mal na vás priaznivý účinok, mali by ste si dopriať aspoň šálku čaju denne. je
Účinky bieleho čaju na ľudský organizmus
- predchádza vzniku srdcovocievnych ochorení
- znižuje vysoký krvný tlak
- udržiava správnu hladinu cholesterolu
- spevňuje kosti
- posilňuje cievy a tepny
- prečisťuje organizmus od toxínov
- upokojuje centrálnu nervovú sústavu
- ochraňuje organizmus pred vznikom nádorových ochorení
- odstraňuje poruchy spánku
- má priaznivý vplyv na správne trávenie
- spomaľuje proces starnutia
- má regeneračné účinky na pokožku
- odstraňuje bolesť hlavy
Ako si biely čaj pripraviť
Keďže ide o veľmi jemný čaj, je dôležité, aby ste ho nespálili. Jednu čajovú lyžičku, zalejte približne dvesto päťdesiatimi mililitrami vody. Tá by mala mať okolo šesťdesiatich piatich stupňov, maximálne však sedemdesiat. Túto teplotu dosiahnete približne štyri až päť minút po tom, ako vám zovrie kanvica.